Karbonový peeling nedokonalosti nemaskuje, ale skutečně vás jich zbaví

Toužíte po čisté, rozzářené a sjednocené pleti bez kompromisů? Vyzkoušejte karbonový peeling – inovativní proceduru kombinující sílu aktivního uhlíku a laserové technologie. Jak celé ošetření probíhá, pro koho je vhodné a jaké přináší benefity?

 

Co je karbonový peeling?

Karbonový peeling je neinvazivní, bezbolestné, bezpečné a rychlé ošetření, které přispívá ke zlepšení celkového vzhledu pleti a napomáhá při řešení specifických kožních problémů.

 

Karbonový peeling kombinuje sílu aktivního uhlíku a laserové technologie. Aktivní uhlík (karbon) má jedinečnou schopnost navázat na sebe nečistoty a mastnotu, které na povrchu kůže ani v pórech nechceme. Laserový paprsek dokáže uhlík rozložit a s ním i vše, co na sebe navázal

 

Jak laserový peeling funguje?

Energie laserového paprsku zahřívá spodní vrstvy kůže, čímž stimuluje regenerační procesy uvnitř kůže. Zároveň zasahuje melanin v buňkách a rozbíjí ho na malé částečky, které jsou následně vyloučeny přirozenou cestou ven. 

 

Tip: Podívejte se, jakými dalšími způsoby můžete podpořit (nejen) regenerační funkci kůže.

 

Indikace pro laserový peeling s karbonovou maskou

Hyperpigmentace: Karbonový peeling pomáhá zmírnit pigmentové skvrny a napomáhá ke sjednocení tónu pleti. Zjistěte, jak předcházet vzniku pigmentových skvrn

 

Rozšířené póry: Karbonový peeling čistí pleť do hloubky, a tím zabraňuje zvýšené produkci kožního mazu. Právě ten by se mohl hromadit s nečistotami a odumřelými kožními buňkami v pórech, ucpávat je, a tedy rozšiřovat. Karbonový peeling napomáhá zúžení rozšířených pórů a zlepšení textury pleti.

 

Akné: Karbonový peeling pomáhá zatáhnout rozšířené póry, redukovat nadměrný maz a ničit bakterie, které způsobují zánět. Laserový peeling dokáže zklidnit jak aktivní zánět a podpořit regeneraci postižené pokožky, ale zároveň funguje jako účinná prevence vzniku akné. S pupínky bojujete delší dobu? Přečtěte si našeho průvodce péčí o pleť s akné

 

Jemné linky a vrásky: Karbonový peeling podporuje kompletní regeneraci pokožky jako i stimulaci elastinových vláken a kolagenu. Ošetření přispívá k regeneraci metabolických procesů a zahajuje regenerační procesy uvnitř buněk. Dále zlepšuje hydrataci, pružnost a pevnost pokožky. Vzhledem ke svému komplexnímu účinku napomáhá k celkovému omlazení pokožky. Výsledný efekt na pokožce je díky působení v hlubších vrstvách kůže výrazný a dlouhotrvající. 

 

Zašedlý tón pleti: Karbonový peeling odstraňuje odumřelé kožní buňky, které tvoří na povrchu pokožky nežádoucí film. Pokožka je díky tomu ihned po ošetření zářivá a svěží. 

 

Karbonový peeling obličeje je vhodný pro každého bez výjimky

Vzhledem k tomu, že intenzitu ošetření dokážeme po celou dobu kontrolovat, je karbonový peeling vhodný pro každý typ pleti. To znamená, že hloubku a intenzitu postupu můžeme přizpůsobit individuálním potřebám vaší pleti. Nicméně s ohledem na jeho benefity je zvláště účinný u pleti s akné, rozšířenými póry, pigmentovými skvrnami nebo vráskami.

 

Jak karbonový peeling obličeje probíhá?

Nejprve vám na obličej (případně i krk a dekolt) naneseme speciální masku s obsahem aktivního uhlíku. Ten zvyšuje účinnost laseru na aplikované oblasti tím, že na sebe dokáže navázat nečistoty na povrchu kůže, ale i uvnitř pórů.

 

Masku necháme zhruba 15 minut působit dokud zcela nezaschne. Poté vám nasadíme ochranné brýle a přejdeme k ošetření pleti pomocí laseru. 

 

Laserovým paprskem masku postupně zapracujeme hluboko do pórů. Na závěr uhlík i s navázanými nečistotami odstraníme. Tepelná energie laseru odpaří karbon a zároveň jemně zbrousí povrch pokožky.

 

Celá procedura je velmi rychlá a bezbolestná. Trvá přibližně 30 minut a během ošetření můžete pociťovat jemné brnění a teplo na pokožce. Nemusíte se ničeho obávat, protože laser působí opravdu jen na těch místech, kde má, a tedy nedochází k žádnému poškození okolních tkání.

 

Jak často chodit na karbonový peeling

V první řadě záleží na aktuálním stavu vaší pleti a očekávání, která od karbonového peelingu máte. Výsledky uvidíte hned po prvním ošetření, ale pro udržení dosaženého efektu doporučujeme karbonový peeling pravidelně opakovat

 

Vzhledem k tomu, že karbonový peeling je vhodný pro každý typ pleti, můžete si klidně bez předchozí konzultace zarezervovat svůj termín. Vhodný plán, respektive četnost opakování procedury, s vámi domluvíme individuálně při návštěvě našeho kosmetického salonu Katka Beauty

 

Karbonový peeling nevyžaduje žádnou rekonvalescenci, a tak se můžete rovnou po ošetření vrátit ke svým běžným aktivitám. 

 

Na karbonový peeling můžete vyrazit i před významnou společenskou událostí

Ne náhodou se karbonového peelingu přezdívá hollywoodský peeling. Nejedna celebrita si ho oblíbila coby přípravu před chůzí po červeném koberci.

 

Čeká vás svatba, ples či jiná společenská událost? Laserový peeling ve spojení s karbonovou maskou pleť vyčistí, zjemní a sjednotí, takže máte jistotu, že na chystané akci budete doslova zářit. Doporučujeme vám přijít den až dva dny před plánovanou událostí.

 

Karbonový peeling je neinvazivní procedura, takže podráždění po proceduře se obávat nemusíte. Výjimkou je velmi citlivá pleť, která může být krátce po ošetření mírně začervenalá. Nicméně začervenání rychle zmizí. 

Související příspěvky